Baanreglement

  1. Alcohol
    Het gebruik van Alcohol is ten strengste verboden voor of tijdens het schieten. Personen welke onder invloed van alcohol verkeren zijn niet bevoegd het terrein van schietbaan de Wildenberg te betreden.

  2. Drugs
    Het voorhanden hebben van drugs en het gebruik van drugs is ten strengste verboden. Personen welke onder invloed van drugs verkeren is het ten strengste verboden het terrein van schietbaan de Wildenberg en bijbehorende percelen (parkeerplaats, cafe/restaurantgedeelte etc) te betreden.


  3. Medicijnen
    Personen welke gebruik maken van medicijnen waarvan ze weten dat dit de rijvaardigheid kan beïnvloeden dienen dit bij de baanbeheerder te melden.


  4. Persoonlijke veiligheid
    Iedereen die zich op het terrein van schietbaan de Wildenberg bevindt is verplicht gehoorbescherming, een pet en een veiligheidsbril te dragen. Eventueel letsel als gevolg van het niet opvolgen deze aanwijzing is geheel voor eigen risico.


  5. Recreanten
    Mensen die niet in het bezit zijn van een wapenverlof of jachtakte mogen alleen onder begeleiding van een opgeleide en aan schietbaan de Wildenberg verbonden instructeur schieten op schietbaan de Wildenberg. Een verlof- of jachtaktehouder is niet bevoegd om zijn of haar wapen over te dragen aan een persoon welke niet in het bezit is van een wapenverlof of jachtakte.


  6. Munitie
    Op de kleiduiven banen van schietbaan de Wildenberg is het gebruik van loodhagelpatronen verboden.
    De toegestane kalibers op de kleiduiven schietbaan zijn: 20, 16 en 12.
    Op de trapbaan is de maximaal toegestane hagelgrootte 2.8 mm (nr. 6).
    Op het jacht/sporting parcours is de maximaal toegestane hagelgrootte 2,8 mm (nr. 6).
    Op de skeet baan is de maximaal toegestane hagelgrootte 2,5 mm (nr. 7).
    Alle andere patronen dan bovenstaande hagelpatronen, welke geschikt/bestemd zijn voor het gebruik in een hagelgeweer zijn op het gehele terrein van schietbaan de Wildenberg verboden.
    Op de 50m kogelbaan zijn alle, binnen de Nederlandse wetgeving, toegestane kalibers toegestaan met uitzondering van hagelpatronen.


  7. Registratie en identificatie
    Iedere persoon die schietbaan de Wildenberg bezoekt is verplicht zich te registreren in het register op de schietbaan.
    Iedere persoon die schietbaan de Wildenberg bezoekt is verplicht om zich op verzoek te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs aan de bar alvorens dat hij/zij gaat schieten. Hierbij bent u ook verplicht om uw wapenverlof of jachtakte te tonen.


  8. Medewerkers/baanfunctionarissen
    De aanwijzingen van medewerkers/baanfunctionarissen moeten te allen tijde worden opgevolgd.


  9. Calamiteiten
    Onveilige situaties moeten altijd gemeld worden aan de baanbeheerder of het personeel. U heeft het recht om degene die de onveilige situatie veroorzaakt of in standhoud hierop aan te spreken wanneer de situatie zich daar toe leent. Veiligheid voor alles!


  10. Opbergen wapens
    Wapens dienen in de daarvoor aangewezen rekken geplaatst te worden.


  11. Vervoer en Dragen van wapens
    Op schietbaan de Wildenberg is het verboden om buiten de schietpunten een wapen te laden. Hagelgeweren dienen gebroken of in een foedraal/koffer gedragen/verplaatst te worden. Kogelgeweren dienen buiten de kogelbaan in een foedraal of koffer te worden gedragen/verplaatst. Het is op schietbaan de Wildenberg verboden om aan een wapen een draagriem bevestigd te hebben!


  12. Semi-automatische hagelgeweren
    Bij gebruik van een semi-automatisch hagelgeweer is de schutter verplicht om bij vervoer tussen de posten een felgekleurde signaalvlag zichtbaar in de kamer te plaatsen of het wapen in een foedraal te doen. Het wapen mag niet meer dan 2 patronen kunnen bevatten en mag op de post pas worden geladen.


  13. Gebruikte munitie
    Afgevuurde munitie, verpakkingsmateriaal en gebruikte schietkaarten dienen gescheiden in de daarvoor bestemde afvalbakken gedeponeerd te worden.


  14. Paden
    Zowel de schutters als de bezoekers worden geacht om niet buiten de paden en/of de schietposten te komen.


  15. Roken
    Op de kogelbaan mag niet worden gerookt.


  16. Doelen en schietkaarten
    Op de kogelbaan mag slechts gebruik gemaakt worden en geschoten worden op de aldaar aanwezige en daarvoor
    bestemde doelen. Platen gebruikt voor het bevestigen van de schietkaarten dienen na gebruikt te worden teruggegeven aan de bar.


  17. Kogelbaan
    Geweerschutters mogen alleen schieten op 50m.


  18. Schiettijden voor leden van de Vereniging.
    De schiettijden voor de leden van de vereniging zijn gelijk aan de openingstijden van de schietbaan.


    Ten slotte: Heb respect voor je medeschutters.
    Dit reglement is bindend.

    Bij het niet naleven van dit reglement heeft de baanbeheerder en/of het personeel van schietbaan de Wildenberg het recht om personen te verwijderen dan wel de toegang te weigeren. Eventuele schade(s) zal (zullen) verhaald worden op de veroorzaker.

Neem contact op

Heb je vragen over onze activiteiten of iets anders? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 12:00-18:00 uur, buiten deze tijden alleen via mail.

"*" geeft vereiste velden aan